NES Godzilla Chapter 5: Entropy Part 1

Updated: Jan 3, 2019

DISCLAIMER: This story will have graphic imagery. If you are squeamish, I highly recommend not reading any further.


In the original game, the 6th world was Pluto. Ironically, despite being the smallest planet, Pluto was the largest and most diverse world in the game. Entropy had a different layout, but was similarly huge and diverse.

The board music was played by a violin instrument, a melody that started out sounding mournful and then it gets rather...I guess I would call it "distorted?" It made me feel depressed and unnerved. Not something I would want to hear while trying to sleep.


Strangely, none of the levels from the previous worlds were present here. Instead, there were eight brand new icons. The bosses this time were Battra, Megalon, and Mecha Godzilla.


As usual, the first thing I did was go to the quiz level for another interrogation from Face. But when I got there, I noticed something different; instead of the usual goofy "GH1D0RA" music, it was the password theme. The music change seemed to be intentional because after the first two questions, the questions started to take a darker tone.


Quiz 3


1. Do you like ice cream?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #1


2. Do you like clowns?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #10


3. Is time slipping through your fingers?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #2


4. Do you have any regrets?

Answer: Yes, Reaction: Hurt


5. Do some people deserve to die?

Answer: No, Reaction: Weird Face #3


6. Is it safe to go out at night?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #5


7. Do you find it hard to sleep at night?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #9


8. Have you ever killed anyone?

Answer: No, Reaction: Weird Face #7


9. Do you want to kill anyone?

Answer: No, Reaction: Angry


10. Are you actually accomplishing anything?

Answer: No, Reaction: Weird Face #4


11. Does life have any real meaning?

Answer: No, Reaction: Love


12. Do you like Mothra?

Answer: No, Reaction: Maniacal


I knew that last one was going to be a game play related question, but I had no idea what the result would be. I answered honestly because as I said before I never liked Mothra. Nobody liked playing as Mothra in this game and there would be a good reason for that. Every other time Mothra gets hit she gets slammed back to the left corner of the screen and she sucks at fighting because her attacks are so weak. The only benefit Mothra had was being able to fly over obstacles in some levels.