NES Godzilla Chapter 6: Extus

Updated: Jan 3, 2019

DISCLAIMER: This story will have graphic imagery. If you are squeamish, I highly recommend not reading any further.


In the brief instant before the transition between Entropy and Extus, I was hoping that I would get Godzilla and Anguirus back. As the board appeared, I saw that my wish was half granted. I had Godzilla back, but no Anguirus. I would have preferred both, but despite Anguirus's neat abilities I would have chosen Godzilla if I had to pick between the two.


Extus had two different colored temples, white and pink, a pyramid, what looks like some modern buildings, and two other icons I couldn't figure out at the time. The new bosses were Kumonga, Gorosaurus, and Not Ghidorah (whom I was dreading to see, let alone fight).


With Godzilla back, I was excited again and eager to explore, yet still cautious. I went to the quiz level first, just as before. This time, Face's questions were more random than ever:


Quiz 4


1. Do elephants breathe?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #2


2. Have you ever been molested by a family member?

Answer: No, Reaction: Weird Face #6


3. Have you ever raped anyone?

Answer: No, Reaction: Weird Face #8


4. Is green your favorite color?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #10


5. Is the computer the pinnacle of modern technology?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #4


6. Are you a tough guy?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #12


7. Can you fly?

Answer: No, Reaction: Weird Face #9


8. Can you stand on your head?

Answer: Yes, Reaction: Weird Face #7


9. Do you hate raccoons?

Answer: No, Reaction: Confused


10. Do you feel blame?

Answer: No, Reaction: Weird Face #11


11. Would you like a new monster?

Answer: Yes, Reaction: Surprised